Week 1

Welkom bij week 1

Geweldig je bent gestart! Luister voor je met de lessen start naar mijn motivatietalk.

Instructie-video’s

Zorg voor een goede start en bekijk onderstaande video’s

Kom goed zitten

Het is niet voor iedereen even makkelijk om in kleermakerszit te zitten. Dit kan komen door verkorte spieren of lichaamsbouw.

Om te voorkomen dat deze houding ergernis of klachten oplevert heb ik een instructievideo opgenomen. Hierin laat ik je zien hoe je de houding kunt aanpassen met behulp van props: (meditatie )kussens of een deken.

 

Vind hier jouw neutrale wervelkolom

In de pilates-lessen werken we vanuit de neutrale wervelkolom. Dit is de positie waarin de wervelkolom het sterkst is. In de neutrale wervelkolom is er geen compensatie nodig van andere gewrichten en is er minder kans op blessures.

Je wilt de spieren de juiste kracht en lengte geven die nodig is om de neutrale wervelkolom makkelijk vol te kunnen houden in het dagelijkse leven. In deze video, vertel ik je er meer over en laat ik je zien hoe je de neutrale wervelkolom kunt vinden.

De lessen van deze week

Er heeft nog nooit iemand spijt gehad van het doen van een les, wel van het niet doen van een les

Lesoverzicht van deze week

Les 1 

» Level: All
» Duur: 15 minuten
» Doel: Versterken buik-, rug en beenspieren + verhogen mobiliteit & flexibiliteit
» Benodigdheden: yoga of oefenmat

Een fijne eerste les om me te beginnen. De les duurt slechts 15 minuten dus is makkelijk in te plannen. Zo goed als het hele lichaam komt aan bod.  

Les 2

» Level: All
» Duur: 10 minuten
» Doel: Benen & Armen
» Benodigdheden: –

De 2e les richt zich vooral op de benen en de armen. Ik geef voldoende aanwijzingen om de oefeningen lichter of zwaarder te maken. Luister wat je lichaam aankan en ga niet over je grens.