Week 3

Welkom bij week 3

Time flies when you have fun! 

Topping

Breng je les op smaak met een topping! Zo kun je oneinding variëren!

Loopmeditatie

Wil je jouw week een extra gezondheidboost geven? Probeer dan eens een loopmeditatie als topping op je les. Misschien woon je in de buurt van een mooi natuur gebied, dat is fantastisch, maar een stadspark volstaat ook. Zeker als je tijdens de daluren het park bezoekt kan de stilte en het groen van het park je zenuwstelsel kalmeren. Dit brengt tal van gezondheidsvoordelen met zich mee. 

Je kunt de wandel-audio eerst een keer doen in je woonkamer. Het is simpel, dus als je hem eenmaal gedaan hebt, kun je hem later zelf buiten doen.

De lessen van deze week

Voel de grond onder je voeten, hier zit je fundament!

Lesoverzicht van deze week

Les 1 

» Level: All
» Duur: 27 minuten
» Doel: Verbeteren kracht, mobiliteit en flexibiliteit
» Omschrijving: Staande les
» Benodigdheden: –

Een les waar de oefeningen staand worden uitgevoerd. Hierdoor is het een fijne les om bijvoorbeeld buiten te doen! Je hebt geen mat nodig en je kunt de oefeningen met je wandelschoenen aan doen.

Doe de les een paar x thuis, zodat je de oefeningen uit je hoofd leert. Vervolgens kun je de oefeningen combineren  met een wandeling.  Bijvoorbeeld 10 minuten stevig wandelen en dan een oefening, 5 minuten nog sneller wandelen en weer een oefening etc.

Ondanks dat de les staand is, komt het hele lichaam aan bod. Zowel om meer kracht op te bouwen als de mobiliteit te behouden.

Je kunt de les ook combineren met de wandelmeditatie van deze week. 

Les 2

» Level: All
» Duur: 17 minuten
» Doel: Rugspieren
» Omschrijving: Versterkende oefeningen met focus uitgevoerd
» Benodigdheden: Dekentje

Een must do wanneer je weet dat je rug jouw zwakke plek is. Je kunt deze korte les ook 2 x per week doen als je rug wat extra versterking nodig heeft.