Back in Balans met Meditatie in Beweging

Verlang jij naar

Z

Meer rust in je hoofd?

Z

Soepele spieren en gewrichten?

Z

Minder spanning en stress?

Z

Meer rust gedurende jouw dag en week?

Z

Een manier om je staande te houden in de hectiek van deze tijd?

Z

Meer verbinding met jezelf  zodat je jouw grenzen beter voelt?

Z

Meer zelfvertrouwen?

Back in Balans met Meditatie 

Het programma BiB met Meditatie helpt je om bovenstaande te bereiken. Op een laagdrempelige manier laat ik je kennismaken met meditatie en milde stretch-oefeningen die voor iedereen toegankelijk zijn. 

Dit programma is gratis toegankelijk voor leden van het BiB Online Ledenportaal.

Waar bestaat het programma uit

8 Meditatie in Bewegingslessen waarin beweging en mediteren samenkomen. Dat scheelt een hoop tijd. Lessen zijn tussen de 10 en 20 minuten, en je kunt ze zo vaak doen als je wilt.

Een audio loopmeditatie, die je overal kunt doen.

Een audio meditatie & selfcare, inclusief een geleide hoofdmassage DIY. Ik weet zeker dat je de hoofdmassage vaker zult gaan doen!

Het leerboek Meditatie in Beweging. Hierin vind je alle kennis die je nodig hebt om te starten met mediteren, helder en down-to-earth beschreven.

Het leerboek Loopmeditatie. Maak van je dagelijkse ommetje een meditatiemoment!

Het BiB Meditatie-dagboek. De vragen, die corresponderen met de verschillende lessen, helpen je per les je inzichten zichtbaar te maken. Inclusief planner, die ervoor zorgt dat je jouw meditatie-moment pakt. 

8 Motivatiemails die je ondersteunen het programma vol te houden. En mis je een keer een weekje, dan is dit geen probleem, je hebt namelijk 13 weken toegang!

Denk jij bij jezelf

Ik ben te ongeduldig om stil te zitten

Ik ben te stijf om in kleermakerzit te zitten

Ik ben bang dat het te zweverig voor mij is

Ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen

Ik heb geen discipline om het vol te houden

Waar kan stilzitten nou goed voor zijn

Lees de ervaring van Merle, die er net zo over dacht:

Wat een heerlijkheid is dit. De cursus bevat veel informatie en de lessen zijn enorm inspirerend. Ik ben iemand die altijd bezig is, weinig tijd voor zichzelf neemt en daardoor altijd wel een excuus kan vinden om niet even rustig te gaan zitten. 

Ik vind het fijn dat je niet direct wordt blootgesteld aan ellenlange meditaties. Er is een rustige opbouw, steeds iets langer. In combinatie met de bewegingen in de les voelt mijn lichaam ook heerlijk. 

Tijdens de cursus werd ik les voor les meegenomen naar een moment voor mezelf. Ik merkte al snel dat ik mij energieker ging voelen. De motivatie voor mij om dit te blijven doen.  Het werkt eigenlijk een beetje verslavend… 

Zowel voor lichaam, als voor de geest, is het heerlijk. Dankjewel!

Merle

Wanneer lang stilzitten een dingetje is…

Mediteren heeft het imago van eindeloos zitten op een matje, in een onmogelijke houding. Dit is voor veel mensen een reden om er niet eens aan te beginnen. En wie er toch aan begint en tegen de beperkingen van heupen en schouders aanloopt of een brein dat doorkakelt, hangt de meditatiemat al snel aan de wilgen. Gemiste kans, vind ik!

In mijn studio in Amsterdam begin ik elke yoga en pilatesles, met een Meditatie in Beweging. Dit helpt om de dag, of eventuele zorgen, los te laten en in het moment te komen. De bewegingen waar ik de MiB mee begin, zijn simpel en voor iedereen te doen. Heupen, rug en schouders worden soepel gemaakt en voorbereid op het meditatie gedeelte.

Het neemt slechts 10 tot 20 minuten in beslag, maar heeft een groot effect op hoe mijn leden zich voelen. Voor mij een reden om dit deel ook, als een op zichzelf staande online-les, aan te bieden. Het voordeel van online is dat je de les kunt doen wanneer het jou uitkomt!

Ik geef mijn Meditatie in Bewegingslessen op een nuchtere aardse manier.

Wil jij een wekelijkse stok achter de deur?

Dat begrijp ik heel goed! In een drukke agenda is het lastig om tijd voor jezelf te reserveren. Uiteindelijk willen we het allemaal, meer tijd voor onszelf!

Daarom ontvang je, zodra je je hebt aangemeld voor het programma, 8 weken lang van mij een mail. Een korte mail, waarin ik je motiveer om je agenda te pakken en je meditatiemoment in te plannen.

Niets gaat vanzelf! Je zult zelf jouw meditatiemat uit moeten rollen! Ik help je graag graag een begin te maken met mediteren. Het positieve effect dat je gaat ervaren is uiteindelijk de beste motivator om het mediteren vol te houden. 

Na verloop van tijd weet je dat je het mediteren als tool in kunt zetten, om meer rust en balans in je leven te creëeren. En wordt je goed om jezelf op je agenda te zetten. Een beter cadeau kun je jezelf niet geven.

 

Wat levert het jou op?

Meer rust in je hoofd
Het mediteren helpt je gedachten te filteren. Paniek en onrust neemt af en je concentratievermogen neemt toe.

Een positieve heldere blik
Door jouw innerlijk criticus te ontmaskeren  ervaar je meer dankbaarheid en zelfvertrouwen. Negatieve gedachten krijgen minder kans.

Voldoende energie
Door inzicht te krijgen waar jouw energie naar toe gaat, kun je deze beter managen. Zou houd je voldoende energie over voor dat waar je weer enrgie van krijgt.

Soepele spieren en gewrichten
De simpele stretchoefeningen halen spanning uit heupen, schouders en rug. In combinatie met het mediteren zullen spanningsklachten  zoals hoofdpijn, buik- en darmklachten, overgangsklachten en spierspanning verminderen.

Meer grip op hoe jij je voelt
Tijdens het 8 weekse programma neem ik je mee langs verschillende thema’s en geef ik je handvaten hoe je rust en balans kunt creëeren.  

Jouw algehele welzijn verbetert
Samengevat heeft het mediteren een postief effect op jouw algehele welzijn! Er zijn tal van wetenschappelijke onderzoeken die dit bevestigen.  

Elke week een ander thema

Les 1 – Juiste zittende houding

Les 2 – Openen borstgebied

Les 3 – Verbind en voel

Les 4 – Energie Manegement

Les 5 – Zie je talenten

Les 6 – Tel je adem

Les 7 – Werken vanuit ontspanning

Les 8 – Wat wil jij?

Bonus-lessen

BiB Easy Yoga

BiB Pilates

Jouw investering

Voor leden van het BiB Online Ledenportaal is dit programma gratis toegankelijk.

gezondheid-voeding-gewichtsconsulent-amsterdam

Hoe het online lesgeven op mijn pad kwam…

In 2016 werd ik door het Yogamagazine Nederland gevraagd een training te maken. Met een knipoog naar de Bootcamp-lessen in het park, werd het Bootcamp Yoga. Dit pakte zo goed uit dat we de lessen zijn gaan opnemen voor een online training. 

Door het succes van deze training volgde er een groter programma voor Yoga TV: Fit met Yoga. Het programma wordt nog steeds verkocht en draait ook bij Fitchannel. 

Toen de lockdown, i.v.m. Covid-19, zich aandiende, had ik voor mijn studioleden, binnen no-time, een video-bibliotheek online staan.

Ik ben super blij dat het mij gelukt is mijn lessen online aan te bieden op een manier die bij mij past. Namelijk met behoud van het persoonlijke karakter.

 

Reviews Online lessen

– Studiolessen en online pakket ‘Yoga’ –

De online lessen zijn erg fijn en er kan gekozen worden uit diverse trainingen. Daan geeft heel prettig en professioneel les, met aandacht voor alle niveaus. Elke keer rol ik met plezier mijn mat uit thuis!.”

Suzan

– Studio- en online lessen ‘Pilates’ –

Al bijna 8 jaar volg ik Pilates bij Daan. Door de persoonlijke en professionele aandacht ga ik er altijd met plezier naar toe. Ook de online lessen voelen heel vertrouwd. Deze juf is een aanrader!

Loes

– Online lessen –

“17 Jaar geleden maakte kennis met de Pilates van Daan. Haar studio is nu te ver weg van mijn huis. Gelukkig er nu de Online Academy waar ik terug kan keren naar de vertrouwde oefeningen, stem, uitleg en betrokkenheid van Daan.”

Iris

Meest gestelde vragen

Hoeveel lessen moet ik in de week doen om resultaat te bereiken?

Het belangrijkste als je net start met mediteren, is dat je de lat niet te hoog ligt. Start met 1 les in de week. De planner in het meditatiedagboek helpt je om in ieder geval 1x  op je mat te komen. Voel je dat je het kan gebruiken, dan herhaal je de les van de betreffende week. Door lessen te herhalen en het meditatiedagboek in te vullen kom je tot meer verdieping en meerdere inzichten. Je hebt 12 maanden toegang om uiteindelijk alle lessen te doen.

Hoe lang duurt een les?

De lessen zijn verschillend in tijdsduur. Ze variëren van 10 tot 25 minuten. Je kunt het meditatie-gedeelte zelf altijd verlengen.

Kan iedereen de lessen volgen?

Ja iedereen kan de lessen volgen. Er is een instructievideo met uitleg hoe je jouw meditatiehouding kunt aanpassen als je het lastig vindt om in kleermakerszit te zitten, bijvoorbeeld stijve heupen, pijnlijke rug en of knieën. 

Wat heb ik nodig om de les te kunnen volgen?

Het is fijn als je in het bezit bent van een meditatiekussen om op te zitten, maar een opgerolde deken volstaat ook. Een paar extra kussentjes of dekentjes zijn fijn om houdingen te ondersteunen en te zorgen dat je warm blijft.

 

Hoe vaak kan ik het programma doen?

Het programma bevat 8 lessen en je hebt 12 maanden toegang. Het is dus helemaal aan jou hoevaak je de lessen wilt herhalen.